Samarbejdspartnere

Om Ebeltoft

Byen Ebeltoft er kendt for sine hyggelige smalle gader med brosten og bindingsværkshuse. Her er mange idylliske steder der inbyder til fx at fotografere.

Helt specielt er bl.a. Det Gamle Rådhus, der er fra 1576, hvor mange brudepar rejser til Ebeltoft for at få den helt rigtige romantiske bryllupskulisse. Også Farvergården fra 1700/1800-tallet har en særlig charme, og langs Adelgade, Overgade og Nedergade er der mange andre smukt bevarede huse.

I Ebeltoft er der også, tradition for vægtergang, der stammer tilbage til slutningen af 1600-tallet, hvor vægterne skulle tænde og slukke gadebelysningen samt opretholde ro og orden. Samtidig skulle de holde øje med om der skulle opstå ildebrand, vægterne kan opleves, om aftenen i sommerperioden, vor de synger på trappen til Det Gamle Rådhus og går sin runde i byen.

 

Info

I dag er Ebeltoft, som fik købstadsrettighederne tilbage i 1301, både gammel og ny. Den er turistby nr. 1 på Djursland. Den ligger ved vandet, flot placeret i landskabet. Der er gode havnefaciliteter, der går hurtigfærger til Sjælland - og der er udover den gamle bykerne mange andre ting at opleve. I Ebeltoft finder man fx Fregatten Jylland (verdens længste træskib), Glasmuseet Ebeltoft og Ree Park Safari.

Arrangementer i Ebeltoft