Museum Østjylland

 Det Gamle Rådhus

Det -gl .400x 266-jpg

Det gamle Rådhus er kendt og elsket af mange - måske især af de over 500 par, der hvert år bliver viet på Det gamle Rådhus!

Men rådhuset er mere end en nostalgisk ramme for vielser. Alle gæster i feriebyen Ebeltoft er velkomne til at besøge det smukke, gamle rådhus midt i den gamle bydel i Ebeltoft. Her kan du opleve Vagtstuen, Molbostuen, Tingstuen og Fangekælderen, der med originalt interiør er en herlig tidslomme at bevæge sin rundt i.

Det gamle Rådhus blev bygget i 1789 og var i brug indtil 1840.

Farvergården

 Farvergården 400x 266

Farvergården byder velkommen til en dejlig museumsoplevelse med nostalgi, smukke bygninger og interessant kulturhistorie. Gården er det eneste bevarede købstadsfarveri i Nordeuropa og er et af Ebeltofts mest særprægede og velbevarede gårdmiljøer. Her finder du det intakte farveri, farverens bolig og avlsbygninger. Det hele står, som da farveriet var
i brug for omkring 100 år siden.

I Farvergården kan du blive en hel del klogere på tidligere tiders farvning af
garn og klæde - et ganske betydningsfuldt håndværk. Byens borgere indlevede
tekstiler til farvning, ligesom farveren og hans svende hentede garn og klæde i
et stort opland omkring Ebeltoft.

Du kan på Farvergården blandt andet opleve de gamle, fascinerende filmoptagelser af den sidste farver - Johan Petersen - ved arbejdet i farveriet og lære mere om farvestofferne, som blev brugt til farvning.

Farvergården har en skøn have, hvor du er velkommen til at spise din medbragte mad.

Siamesisk Samling

Siam Til Visit Djurs 400x 342

Tag på en uforglemmelig tur i Siamesisk Samling, der rummer en sand guldgrube af udstoppede dyr og etnografiske genstande fra Siam, det nuværende Thailand. Her er noget at gå på opdagelse i for både børn og voksne!

Siamesisk Samling blev grundlagt af Rasmus Havmøller, der i 1914-33 boede og arbejdede i Siam. Alle dyr og genstande er fanget, nedlagt og samlet af Rasmus Havmøller, der i 1940 åbnede det eksotiske museum midt i Ebeltoft.

Samlingen står originalt, som da den blev stillet op og er derfor også et monument over tidligere tiders museumsudstillinger!

Siamesisk Samling rummer desuden skiftende særudstillinger.

Kategori: Familier
læs mere her museum østjylland